Museo della Battaglia - Vittorio Veneto

You are here: Projects / Restoration / Museo della Battaglia - Vittorio Veneto


Informations

Place: Vittorio Veneto, Treviso - Italy
Typology: Concrete structures, wood/steel
Beginning year: 2012
End year: 2014
Work: structural project and construction site supervision
Architectural project: Arch. Lorenzo Greppi (FI), Arch. Zanon Alberto (TV)


Project description

Roof trusses reinforcing though inserting steel bars. Reversible action.
The building has a rectangular plant with sides that measure m. 22.30 x 18.10. The supporting structure of the building is made up of concrete masonry with perimeter and spine walls cm 60 thick.
Pavilion roof made up of 23 inclined slopes . It consists of 8 wooden trusses 17.75 heigh and m 2.10 spaced.

Museo della Battaglia - existing truss 3D view - De Luca Associati Museo della Battaglia - existing truss view - De Luca Associati

Existing truss modelling

Museo della Battaglia - existing truss view - De Luca Associati

Reinforced truss modelling

Museo della Battaglia - Reinforced truss view - De Luca Associati

A staircase is constructed and belogs to the building Museo Della Battaglia di Ceneda.
The structure is independent and separated from the existing builing by a technical joint of cm 10. The plant measures m. 7.60 x 6.50. Maximum height is 10.40 from the country level.

Museo della Battaglia - 3D view - De Luca Associati
  • Truss
  • Roof
  • Floor

Techincal drawings: Truss sections A-A, B-B, C-C building details

Truss techincal drawings | De Luca Associati - Structural Engineering

Techincal drawings: Roof trusses measurements

Roof techincal drawings | De Luca Associati - Structural Engineering

Techincal drawings: Plant second floor, building details

Plant techincal drawings | De Luca Associati - Structural Engineering

Photo gallery

Here you find some pictures about our projects.

On top